TILL DIG SOM SKOLAR IN EN HUND PÅ DAGIS

Tänk på att dagismiljön innebär väldigt många nya intryck för hunden. Det är nya hundar, nya rutiner, nya människor samt nya promenadvägar. Hunden blir oftast väldigt trött under inskolningen och någon vecka efteråt, tills den har landat i allt det nya. Det kan vara bra att undvika hetsiga lekar, bollkastning, möten med nya hundar samt krävande aktiviteter under inskolningen. Satsa på långa, lugna promenader, kontrollerad fysisk träning och mycket vila istället.

INFÖR INSKOLNINGEN

Om er hund ska börja på dagis, eller ni planerar att skaffa en dagisplats åt er hund, så finns det vissa saker ni kan träna på i förebyggande syfte.

  •  Passivitetsträning. Att lära en hund att ta det lugnt bör alla göra, men det är extra viktigt om hunden ska gå på dagis. Passivitetsträna hemma, ute, bland andra hundar, i nya miljöer. Ja, överallt.
  • Ensamhetsträning är en väldigt nyttig träning för den blivande dagishunden. Börja korta stunder när hunden är trött och nöjd, utöka med någon minut i taget.
  • Att lära hunden att andra människor än närmaste familjen är en stor tillgång är jättebra om hunden snabbt ska komma in i dagislivet! Be vänner och bekanta träna lite sitt och ligg med hunden, be vänner belöna med lek och godis.